Wat is een 'Memorial' | In onze gedachten (2024)

1 Achtergrondfoto van de ’Memorial’. U kiest een foto die voor u bij de persoon past voor wie u de herinnering maakt. In de ‘Memorial-Maker’ worden de minimum afmetingen aangegeven. Als de door u gekozen foto groter is verschijnt er een rechthoekig kader in de foto waarmee u - door dit te slepen of de foto iets in te zoomen - precies kunt bepalen hoe de achtergrond er uit gaat zien. Als u geen eigen foto heeft kunt u
kiezen uit een aantal mogelijke achtergrondfoto’s die wij gemaakt hebben.

2 Portretfoto voor de ‘Memorial’. U kiest een foto van degene voor wie u de ‘Memorial’ maakt. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de achtergrondfoto alleen wordt er nu een rond kader gebruikt. Omdat een foto essentieel is voor het herkennen van iemand is dit een verplicht veld

3 De complete voornamen en achternaam. Deze wordt in de ‘Memorial-Maker’ gevraagd en is een verplicht veld
om alle herinneringen aan alle verschillende mensen goed uit elkaar te houden. Dit gebeurt namelijk door de combinatie van de volledige naam + de geboortedatum + de datum van overlijden. Naar keuze mag de achternaam alleen de eigen familie achternaam zijn (gekregen bij de geboorte) of een dubbele achternaam (achternaam partner + eigen achternaam) zijn.

4 Uw gekozen privacy profiel instellingen . In de ‘Memorial-Maker’ maakt u voor iedere ‘Memorial’ een aantal (later weer aanpasbare) keuzes voor wat betreft de zichtbaarheid en mogelijkheid tot reageren van- en op uw ‘Memorial’. Deze keuzes worden hier weergegeven.
Als u er voor kiest om de ’Memorial’ alleen aan mensen te tonen die u daarvoor zelf uitnodigt, dan wordt u automatisch de vraag gesteld welk toegangswoord u daarvoor kiest.
Bezoekers moeten dan eerst eenmalig dat toegangswoord intypen vóór ze toegang tot de ‘Memorial’ krijgen.

5 Roepnaam, geboortedatum en datum van overlijden. De roepnaam of uw koosnaampje voor degene die u in uw ‘Memorial’ herdenkt MAG u apart ingeven in de profielbouwer. Als u dit veld open laat wordt hier de eerste voornaam (zie onder onderdeel 3) weergegeven.
Om alle ‘Memorials’ uit elkaar te kunnen houden zijn de geboorte datum en datum van overlijden verplicht.

6 ‘Memorial’ tekst. Hier kunt u (zoveel u wilt) vertellen over degene die u met de ‘Memorial’ wilt herdenken.
Een levensbeschrijving of levensloop, leuke voorvallen en anekdotes, uw herinneringen aan hem of haar…
Alles mag en kan hier. U kunt ook verwijzen naar foto’s die verderop in de ‘Memorial-Maker’ (onderdeel 8) kunnen worden toegevoegd.
Het minimum aantal woorden voor de profieltekst is 50.
Een maximum is er niet omdat, als de maximumgrootte aan de voorzijde is bereikt, er automatisch een “lees verder” onder uw tekst komt waarmee al uw overige tekst beschikbaar komt in een vervolgpagina nadat een bezoeker geklikt heeft op “lees verder”.

7 Foto’s. Hier staan alle foto’s die u voor deze ‘Memorial’ heeft geüpload. Er kunnen meer foto’s zijn dan de negen die hier in verkleinde vorm (zogeheten thumbnails) passen. Door straks te klikken op het onderdeel ‘Foto’s wordt op een vervolgpagina een compleet overzicht van alle beschikbare foto’s getoond. Al deze foto’s kunnen bezoekers dan als diashow bekijken of klikken op de thumbnail van 1 specifieke foto, die dan groot wordt vertoond.

8 ‘Memorial’ foto’s. Direct onder uw ‘Memorial’tekst kunt u (afhankelijk van de breedte)3 of 4 relevante (of naar uw keuze, de leukste) foto’s plaatsen. Deze ‘Memorial’foto’s komen automatisch ook terug in onderdeel 8: ‘foto’s.
Ze worden in een kleiner formaat getoond en kunnen ook nu weer worden vergoot door er op te klikken.

9 Film. Als er een herinneringsfilm, afscheidsfilm of wellicht uitvaartfilmverslag is gemaakt van degene die u met deze ‘Memorial’ herdenkt, kan deze bekeken worden door op dit onderdeel te klikken. Op een aparte pagina die daarmee wordt geopend, worden alle beschikbare films getoond.
In de ‘Memorial-Maker’ kunt u aangeven of er een film beschikbaar is en wordt u de ja-of-nee vraag gesteld of u het beeldmateriaal (uw eigen opnames) en geluidsmateriaal (eventueel er onder gezette muziek) vrij mag gebruiken (anders gezegd, het recht daartoe hebt).
Soms is dat niet zo omdat er muziek wordt gebruikt waarover formeel muziekrechten moet worden afgedragen.
In dat laatste geval staat de film standaard achter een in de profielbouwer door u zelf gekozen toegangswoord dat u dan kunt delen met mensen die u graag wilt uitnodigen om naar de film te kijken.
Als u in de profielbouwer bij de privacy-instellingen al gekozen hebt voor “alleen toegang met toegangswoord”, hoeft u GEEN EXTRA toegangswoord voor een film in te stellen.

10 Reacties. Hier staan de laatste reacties op de ‘Memorial’. Maar dit natuurlijk alleen als u die mogelijkheid heeft aangezet. Als dat niet zo is staat hier alleen dat er geen reactiemogelijkheid is op deze ‘Memorial’.
U kunt deze voorkeuren altijd aanpassen.
De nieuwste reactie staat altijd bovenaan. Als u of een andere bezoeker weer antwoordt geeft op zijn reactie, dan komt die oorspronkelijke reactie automatisch (als meest actueel) weer bovenaan te staan.
Onder iedere reactie staat altijd ‘wanneer’ en ‘door wie’ deze geplaatst is. Als er op een reactie geantwoord is staat daarnaast dan ook van ‘wie’ en ‘wanneer’ dat laatste antwoord geweest is.
De oorspronkelijke eerst geplaatste reactie blijft altijd zichtbaar en pas door op die reactie te klikken, verschijnen alle antwoorden daarop(de hele dialoog).

11 Tegeltje(s). Hier kunt u 1 of meer persoonlijke tegeltjes plaatsen die u zelf heeft gemaakt met behulp van onze tegeltjesmaker. Dat kan een gevleugelde uitdrukking zijn van degene die u hier herinnert, maar ook een uitspraak die u graag over hem of haar wilt doen. In onze tegeltjesmaker kunt u kiezen voor een achtergrond, een kleur en vervolgens een tekst (met maximum grootte) ingeven. U kunt ook direct zien hoe dat er op een tegeltje uitziet (preview)en dan eventueel nog iets naar wens veranderen of het tegeltje opslaan en plaatsen. Door op dit onderdeel te klikken worden alle tegeltjes getoond. Bij ieder tegeltje is er ruimte om daarbij een tekst met toelichting over dat tegeltje te geven.
U kiest zelf welk tegeltje (als er meer tegeltjes gemaakt zijn) er direct in de ‘Memorial’ zichtbaar is.

12 Plaats een reactie. Hier kan een bezoeker een reactie plaatsen op een ‘Memorial’. Maar natuurlijk alleen als u die mogelijkheid heeft aangezet. Dit veld wordt niet getoond als de reactiemogelijkheid uit staat.

13 Andere herinneringen. In dit onderdeel staan - als deze gemaakt zijn - bijvoorbeeld de “In Memoriam PDF's”, een “digitale versie van een herinneringsboek (met foto's)” en de “Radio Special” met daarin de lievelingsmuziek van- en herinneringen aan iemand.
De “Radio Special” staat standaard ALTIJD achter een door u gekozen toegangswoord omdat u natuurlijk niet de muziekrechten heeft van de nummers die in dit muziekprogramma gebruikt worden.
Als u in de profielbouwer bij de privacy-instellingen gekozen hebt voor “alleen toegang met toegangswoord” dan hoeft u GEEN EXTRA toegangswoord voor een Radio Special in te stellen.

14 Volgverzoek versturen. Hier kan een bezoeker de keuze maken om een mailtje te ontvangen zodra er iets in deze ‘Memorial’is toegevoegd of veranderd. Dat kan simpel door het emailadres in te geven en keuze te maken waarover hij of zij een notificatie wilt krijgen.
Er kan hier gekozen worden voor “laat mij weten als er iets an deze “memorial’ is toegevoegd of veranderd” en “laat het mij, naast veranderingen aan deze ‘Memorial’, ook weten wanneer er een nieuwe reactie op deze ‘Memorial’ is geplaatst (als de mogelijkheid om te reageren actief is)”. Natuurlijk kan de bezoeker deze keuze ieder moment ook weer aanpassen.

15 Reactie versturen. Hier kan een bezoeker zijn reactie op een ‘Memorial’, of een bericht daarop, versturen. Dit natuurlijk alleen als u die mogelijkheid heeft aangezet. Dit veld wordt niet getoond als de reactiemogelijkheid uit staat.

Wat is een 'Memorial' | In onze gedachten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6133

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.